Estirem el fil de la COOPERACIÓ!

Estirem el fil de la COOPERACIÓ!

Fa dos anys el CJD7 ens vam agermanar amb el Moviment Juvenil del Bajo Lempa (MOJUBLE) de El Salvador i vam tirar endavant un projecte de cooperació i intercanvi de formes d’organització juvenil. Un grup de joves del districte van anar allà i van conèixer quina és la situació que es viu entre els joves i al país després de la guerra de El Salvador.

En motiu d’aquest projecte, estem organitzant un parell d’esdeveniments on podeu participar i conèixer la situacio de El Salvador a través de la projecció del documental ‘La lluita a la motxilla’. En aquest passi hi participaran en Dan Ortínez, el creador del documental, i Carmen Ballesta, qui va viure la guerra a El Salvador.

El segon acte que hem organitzat és una Taula Rodona de Debat i Reflexió en torn del cooperativisme. Què vol dir cooperar? La cooperació al desenvolupament està vivint un moment d’incertesa? La dràstica reducció dels pressupostos públics destinats a aquest sector, la revisió crítica de la cooperació realitzada durant els últims 20 anys i la reformulació del propi concepte de desenvolupament fan trontollar tot el sistema de cooperació al desenvolupament? Cap on ha de tendir la cooperació?

Hi assistiran Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau), Lola López (directora del Centre d’Estudis Africans) i Jaime Osete (viceresident de SETEM). I moderarà el debat Eva Ortigosa, directora de Participació del Consell de la Joventut de Barcelona.

 

cartell_coop

Etiquetes: , , , , , , ,

« »

Scroll to top