Jornada Caus i Esplais Contra la Violència de Gènere!

Jornada Caus i Esplais Contra la Violència de Gènere!

El passat 25 de Novembre vam realitzar la jornada Caus i Esplais Contra la Violència de Gènere!! Una jornada organitzada per les entitats educatives d’Horta-Guinardó, l’Espai Jove Bocanord, el CJ Girapells i el CJD7!

La perspectiva de gènere, els feminismes i la interseccionalitat, han estat una demanda creixent per les entitats educatives del districte. Una demanda lligada al canvi social necessari per entendre i comprendre el món i la societat fora del sistema patriarcal i així incorporar les ulleres liles en el nostre dia a dia. Per això, conjuntament, vam organitzar una jornada per oferir unes formacions en les que les joves i les seves caps i monitores podien compartir l’espai formatiu, per després poder seguir treballant aquelles temàtiques tractades.

En total vam realitzat 7 formacions per a joves de 12 a 21 anys.

L’Espai Jove Bocanord va acollir les 4 formacions per a joves de 12 a 14 anys: Com ens relacionem a les Xarxes Socials? realitzada pel David Villar i el Víctor Lemus; Trenquem el Binarisme per Carla Valle; i Llenguatge Inclusiu realitzada per JovesTrans de Barcelona. En aquestes hi van participar 115 joves de l’Esplai Trencaclosques, AE Can Baró, Esplai Xangò, Esplai Aguiluchos, AS Tagore, AEIG Anselm Albareda i AEIG Pau Casals.

Al Casal de Joves Girapells hi vam realitzar les formacions per a la franja d’edat de 15 a 21 anys: Interseccionalitat i Relacions per Adai Casillas, Com actuem davant les agressions masclistes? realitzada pel col·lectiu feminista Hortigues i Descolonitzem el feminisme per Anna Mir. Hi van participar 93 joves de l’Esplai Xangó, el GS Mas Guinardó 31, l’Aeig Salvador Espriu, l’AE Can Baró, l’Esplai Trencaclosques, l’Esplai Aguiluchos, l’AS Tagore i l’AEIG Pere Quart.
Per acabar, com a cloenda al CJ Girapells, vam comptar amb l’actuació de Monòlegs de la Vagina, que amb l’humor i la crítica, ens van mostrar situacions en relació a la dona.

Estem molt contentes de la participació que hi va haver, de com van funcionar totes les formacions i de poder compartir la tarda del 25 de Novembre amb vosaltres per dir un cop més: Ens volem vives, ara i sempre!

Gràcies a totes per fer-ho possible! A els i les formadores, als i les joves dels esplais i caus participants, als Monòlegs de la Vagina, i a l’EJ Bocanord i CJ Girapells!!

Segur que ho tornarem a repetir!!

 

 

 

 

«

Scroll to top