Us expliquem com ens va anar ‘Estirar el fil de la Cooperació’

Us expliquem com ens va anar ‘Estirar el fil de la Cooperació’

Com ja us vam explicar, fa dos anys el CJD7 es va agermanar amb el Movimiento Juvenil del Bajo Lempa (MOJUBLE) de El Salvador. Aquest projecte d’Agermanament ens va permetre conèixer com s’organitzen els joves a El Bajo Lempa i com és el seu dia a dia. Ara, després de dos anys, de mantenir el contacte amb els dinamitzadors juvenils de la zona, ens hem hagut de replantejar el format del projecte i hem volgut obrir aquesta reflexió al districte d’Horta-Guinardó i compartir amb vosaltres el projecte actual, la situació i la realitat de El Salvador i la reflexió entorn el model de cooperació existent avui.

Per tot això, hem fet tres esdeveniments. En primer lloc, hem seguit donant a conèixer el nostre projecte a través de la nostra exposició itinerant. Aquest cop ha estat al Punt d’Informació Juvenil, a l’Espai Jove Boca Nord i al Casal d’Entitats Mas Guinardó.

1459319_784278681587559_475088872_n

En segon lloc vam organitzar el passi del documental ‘La lluita a la motxilla’ de Dan Ortínez i, posteriorment, un col·loqui on vam convidar a la Carmen, qui va viure la guerra, la Montse, qui actualment viu a El Salvador, i vam gaudir de la presència inesperada de la Teresa, un dels testimonis que apareix al documental.

1488193_784278738254220_1611466508_n

Per últim, vam organitzar una Taula Rodona per reflexionar sobre l’estat de la Cooperació avui on hi van participar l’Arcadi Oliveres (Justicia i Pau), Lola López (Centre d’Estudis Africans) i Jaume Osete (SETEM) i va moderar la taula Eva Ortigosa (CJB). Amb tots ells vam poder prendre consciència i entendre en quin ‘estat es troba avui la cooperació. I amb les aportacions crítiques dels participants i les aportacions dels assistents vam poder posar sobre la taula quins eren els reptes de la cooperació.

foto 1 foto 2 2013-12-03 20.34.16

 Moltes gràcies a tots i totes per participar! Esperem que us hagi remogut i fet replantejar el mateix que a nosaltres.

« »

Scroll to top