Per un transport PÚBLIC al servei de les classes populars

Per un transport PÚBLIC al servei de les classes populars

En el procés d’empobriment i despossessió que estem patint el conjunt de treballadors/es i classes populars, aquest mes de gener tornarem a ser colpejades per part de TMB amb una nova pujada de les tarifes del transport públic.

El transport públic és un dret fonamental de la ciutadania i hem de frenar aquest procés d’espoli que estem patint, robatoris socials en tota regla.

Ja fa massa temps que patim un encariment injustificat del transport públic, fonamentat per tots els partits polítics que tenen presència en els diferents òrgans de govern.

La sobrecàrrega de gestors privats amb finançament públic del transport a l’Area Metropolitana (tres organismes públics més tots els Ajuntaments que hi formen part), que no han patit cap retallada ni de sous, ni d’alts càrrecs, i la manca de pressió fiscal destinada al transport públic, per exemple sobre el vehicle privat, en són clares mostres. Aquests sistema de finançament es fa insostenible, i la classe política només dóna solucions que perjudiquen la ciutadania usuària del transport públic.

Denunciem, a més a més, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei al transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, Bus de Nou Barris…), mentre les seves Direccions segueixen obtenint beneficis econòmics.

Algunes de les mesures que proposem són:

– Gratuïtat per persones d’atur o pobresa.

– Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants.

– NO a l’augment dels preus del transport públic.

– Recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport.

– Cap acomiadament ni disminució salarial i laborals als treballadors del metro i bus.

EL TRANSPORT PÚBLIC ÉS UN DRET, NO UN PRIVILEGI

 

concentraciotransport

 

Etiquetes: , ,

« »

Scroll to top