MANIFEST PER UN CASAL DE BARRI DE GESTIÓ CIUTADANA A SANT ANDREU I GESTIONAT PER LA FEDERACIÓ L’HARMONIA

MANIFEST PER UN CASAL DE BARRI DE GESTIÓ CIUTADANA A SANT ANDREU I GESTIONAT PER LA FEDERACIÓ L’HARMONIA

Reunida el proppassat dia 29 la Plataforma de Gestió Ciutadana de Barcelona,  que aglutina a més de 20 entitats que ja gestionem o volem gestionar equipaments i/o serveis municipals de la ciutat de Barcelona, assabentats que s’ha declarat desert el concurs per atorgar la gestió cívica del Casal de barri de Sant Andreu , barrant, amb aquesta decisió, el pas a la Federació d’Entitats l’Harmonia i obrint clarament la via per la privatització de la gestió d’aquest equipament públic.

 

Volem manifestar que:

 1. Hem estat  testimonis del treball fet durant els últims 8 anys per  la Federació d’ Entitats L’Harmonia.  La seva participació a la nostra plataforma ens ha permès conèixer de prop el seu projecte i la voluntat d’ implicació de nombrosos col·lectius  en pro d’un espai participatiu i obert per al barri de Sant Andreu.
 2. Coneixem de primera mà  com s’ha dificultat sistemàticament  el seu treball des de l’equip de govern del regidor de Sant Andreu.
 3. Que aquesta decisió és clarament política i res té a  veure amb els raonaments tècnics argumentats com a justificació. La Federació l’Harmonia compleix amb tots els requisits recollits en l’acord vigent sobre Gestió Cívica, i pot perfectament ser la entitat de gestió, tant per projecte com per arrelament territorial.
 4. Veiem dos motius polítics en aquesta decisió: o    Es vol privatitzar sí o sí la gestió d’aquest equipament.   o    El Regidor de Sant Andreu  no comparteix la formula de gestió cívica d’equipaments públics.
 5. Aquesta decisió,  presa enmig d’un procés obert, que intenta aprovar les futures bases  de la contractació de la “Gestió Cívica d’equipaments, activitats i serveis municipals”  és incomprensible i preocupant.
 6. Aquesta decisió no afecta només a Sant Andreu sinó totes aquelles entitats i col·lectius que portem anys treballant per l’apoderament  veïnal i que amb el compromís diari fem que aquesta ciutat sigui molt més participativa i cohesionada.
 7. És una pèssima notícia que esperem que es pugui reconduir, seguint les vies legals i polítiques necessàries.

 

Per tot l’exposat acordem:

 •  Expressar públicament el nostre rebuig per la decisió municipal de declarar deserta l’adjudicació del Casal de Barri de Sant Andreu.
 • La nostra solidaritat amb els companys/es  de la Federació d’Entitats l’Harmonia, mereixedors de la gestió del futur Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu, i el nostre suport a les decisions  que prenguin en aquest sentit .
 • Fer públic el nostre posicionament crític  davant aquesta greu decisió política. La Plataforma, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, hem estat participant en el desenvolupament d’un marc normatiu per a potenciar la gestió ciutadana i ara que tot just s’acaba d’aprovar el document de base, es demostra que l’aplicació d’aquest tipus de gestió en el territori depèn de la voluntat política de cada districte i ens preocupa la provisionalitat en funció de la sensibilitat i els interessos de cada territori.
 • Defensar la Gestió Ciutadana avui mes que mai. Els projectes que formem part de la Plataforma portem dècades a la nostra ciutat  demostrant una pràctica que atansa els recursos públics a la ciutadania, facilita la participació i enforteix el teixit comunitari dels nostres barris.
 • Coincidint amb les Festes de la Primavera de Sant Andreu celebrarem una trobada pública de la Plataforma de Gestió Ciutadana  en  aquest barri en senyal de solidaritat amb les companyes de l’Harmonia.

 

Plataforma de Gestió Ciutadana de Barcelona

#SOMHARMONIA

Barcelona Maig 2014

« »

Scroll to top