VIDEOFÓRUM: “Señora de”

VIDEOFÓRUM: “Señora de”

El proper dissabte 9 de març, en motiu del Dia de la Dona, us convidem a un videofòrum on podreu veure la pel·lícula documental “Señora de” amb una posterior tertúlia – debat. Després organitzarem un sopar a peu dret a preus populars perquè en puguem seguir parlant.


“Señora de” ens explica les vivències de 12 dones gallegues que van viure la seva joventut durant l’època franquista.

confirmeu assistència al sopar per tal de calcular la quantitat de menjar.  Heu d’anar a aquest link i confirmar assistència.


Organitza: JERC Horta-Guinardó. Col•labora: Consell Joventut Districte 7

Sinopsis del documental:

Dirigit per la directora gallega Patricia Ferreira i produït per O Raio Verde amb la producció de Carmen Iglesias Rábade i la coproducció de Televisión de Galicia; va estar nominat als premis Goya 2010.

Aquesta pel•lícula té com a protagonistes 12 dones d’entre 60 i 80 anys que van viure els anys foscos del franquisme i que van ser seleccionades a partir de 300 entrevistes i un treball de 3 anys de recerca per part de la productora O Raio Verde.

“Señora de” ens mostra els testimonis de diverses generacions de dones a les quals la història ni tan sols els va permetre somiar. L’única cosa que van poder fer va ser resignar-se i acceptar que van néixer i van créixer en una altra època en la qual les seves veus, els seus desitjos i fins i tot els seus pensaments van ser silenciats.

Utilitzant el recurs de l’entrevista, el documental fa un recorregut per diferents classes socials, ambients i vivències, mostrant les difícils situacions que van viure aquestes dones al llarg de la seva vida, i de quina forma els va afectar la visió reaccionària de la dona que va intentar imposar el règim franquista.
Amb prou feines hi ha recerques o estudis sobre aquest tema i de no ser per projectes com aquest, tal vegada desaparegués per sempre de la memòria col•lectiva.

Dones de la ciutat i del camp, del mar i de terra endins, que s’enfronten als seus records i parlen per primera vegada del que va ser la seva vida, d’unes formes de vida que avui resulten intolerables en la nostra societat occidental i desenvolupada, però que constituïen la vida de les dones de Galícia i en la recent història d’Espanya.

Tot i que ja no passa el que ocorria llavors, som l’herència d’allò; de fet les dones que ens en parlen encara són vives. Hem de conèixer la història recent per no repetir els errors i per trencar amb la societat patriarcal que encara existeix.

 

 

« »

Scroll to top