MANIFEST: Salvem Plaça Botticelli!

MANIFEST: Salvem Plaça Botticelli!

Horta, febrer de 2014

Els veïns i veïnes, les associacions i les entitats d’Horta i Parc de la Vall d’Hebron ens hem assabentat d’una inesperada decisió de l’Ajuntament que afecta als nostres barris. Volen construir un aparcament d’us privatiu on ara hi ha activitats cíviques i lúdiques, a la plaça Botticelli, situada a l’extrem superior del Nou parc de les Rieres d’Horta. El govern de la ciutat, encapçalat al Districte per la regidora Francina Vila , ha iniciat el procés per deixar en mans d’interessos especulatius una part de l’espai públic que està en ús per entitats i ciutadania.

Com ja va passar fa uns mesos amb l’intent de privatització del Centre Cívic Matas i Ramis, es governa d’amagat i amb els projectes preparats per ser executats, afavorint interessos que no són els de la ciutadania. S’actua sense cap procés participatiu ni informatiu, sense diàleg previ amb ningú i sense que cap Entitat ni els Consells de Barri fossin coneixedors. Tot plegat una mostra de la manca de transparència i de la incapacitat per dialogar que té el govern del Districte. De nou, aquest menyspreu ens indigna i ens uneix. La nostra opinió és que els barris no ha de perdre aquest espai públic, que actualment ja te diferents usos. I encara menys es justifica si es perd per fer un aparcament privatiu en favor d’una superfície comercial que ningú no necessita, doncs a escassos metres ja n’hi ha una altra. El projecte de l’Ajuntament perjudica a tothom, usuaris de l’espai públic i comerciants dels barris, principals perjudicats per una acció purament especulativa.

Creiem que hi ha millors maneres de fer política amb diàleg i participació ciutadana, amb transparència i afavorint l’us públic de l’espai públic. De no ser així, se’ns sentirà. En cap cas no acceptarem les polítiques de fets consumats.

Per tot això demanem a la Regidora Vila i al seu govern:

· Que suspengui la totalitat del procés iniciat fins al moment, i que vetlli pels interessos de la ciutadania i no d’un operador comercial que no necessitem.

· Que doni explicacions públiques de les seves intencions, ja que aquestes no es recullen en el seu “full de ruta” pels barris ni en el seu programa electoral.

SALVEM PLAÇA BOTTICELLI DE L’ESPECULACIÓ

PLATAFORMA SALVEM BOTTICELLI: Associació de Veïns i Veïnes d’Horta, Associació de Veïns i Veïnes del Parc de la Vall d’Hebron, Federació Cor d’Horta i Mercat, Consell de la Joventut del Districte, Esplai Isard – Flor de neu, Diables d’Horta, Queixal d’en Xöves (Casal de Joves), Club Petanca Coïmbra, Lluïsos d’Horta, Club de bitlles Siuranenc d’Horta

AMB EL SUPORT DE : Consell de la Joventut de Barcelona, i Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.

Si voleu afegir-vos a aquest manifest, contacteu amb la Plataforma a: [email protected]

 

                                                                              @Botticelli_HG7                       #SalvemBotticelli

« »

Scroll to top