El Consell de la Joventut del Districte d’Horta-Guinardó sobre Can Vies

El Consell de la Joventut del Districte d’Horta-Guinardó sobre Can Vies

El Consell de la Joventut del Districte d’Horta-Guinardó (CJD7) volem mostrar el nostre rebuig al desallotjament i enderrocament del Casal Social Autogestionat Can Vies, històric edifici okupat des del 1997.

Després de 17 anys de vida donant resposta a les necessitats socials del barri de Sants, i per extensió, de tota la gent de Barcelona, l’Ajuntament segueix sense entendre que existeixen altres maneres d’organitzar-se més enllà de les institucionals i les establertes.

D’altra banda, també volem condemnar les actuacions policials desproporcionades d’aquests últims dies arran del desallotjament de Can Vies, criminalitzant de nou el jovent organitzat.

Com a joves implicats en la millora de la societat mitjançant el nostre treball en les nostres entitats i en el nostre dia a dia, pensem que la violència només genera violència, i aquesta, al marge de qui l’exerceixi, pot servir per deslegitimar el moviment i desprestigiar de manera fàcil i reduccionista  el propi col·lectiu i la feina de dinamització comunitària que es feia des de fa molts anys des del CSA Can Vies.

Com a associacions juvenils som molt conscients dels espais que els i les joves necessitem per a implicar-nos en la societat i tirar endavant projectes col·lectius. Es per això que condemnem, ara i sempre, que es desallotgin espais en els quals s’està treballant per a la col·lectivitat i en pro de la justícia social, i l’ús de la força i de la violència que s’exerceix per a la consecució d’aquests desallotjaments. Volem posar en valor el projecte dut a terme a Can Vies, una iniciativa que s’ha organitzat des de les bases i on s’ha treballat conjuntament colze a colze amb diferents col·lectius molts diversos del territori, una experiència de treball comunitari que ha anat més enllà de les seves quatre parets.

#CanViesNoEsToca

« »

Scroll to top